Retourneren en garantie

Retourneren en garantie

Als u uw bestelling graag retour wil sturen dan is dat uiteraard geen enkel probleem. U kunt uw bestelling binnen de wettelijk bepaalde zichtermijn van 14 dagen na aankoop retour sturen zoals beschreven staat in de zgn. “Wet kopen op afstand”. U dient ons hiervan wel vooraf op de hoogte te stellen, dat kan uitsluitend  per email via onze contactpagina .

Na ontvangst van uw teruggestuurde bestelling wordt deze hier nogmaals uitgebreid getest en gecontroleerd of de aangebrachte markeringen zoals garantiezegels etc. niet zijn verbroken of beschadigd. Na onze goedkeuring wordt dan het aankoopbedrag aan u terugbetaald, bij teruggestuurde bestellingen wordt het bedrag direct teruggestort op uw rekening en als u uw bestelling zelf terug wil komen brengen dan wordt het bedrag contant terugbetaald of teruggestort op uw rekening. Er is bij ons geen lange verwerkingstijd voor terugbetalingen, het bedrag wordt teruggestort op dezelfde dag waarop wij uw retourzending hebben ontvangen.

De verzendkosten voor het terugsturen van een bestelling worden niet door ons vergoed, deze kosten zijn voor uw eigen rekening (zgn. Carry-in garantie).

Voor een, door u, verkeerd besteld artikel worden ook de verzendkosten voor het opsturen niet vergoed. Een van de redenen hiervoor is dat op elke onderdelenpagina in de webshop duidelijk alle belangrijke partnummers staan vermeld zodat u kunt controleren of het onderdeel voldoet aan uw wensen en de juiste specificaties heeft. Ook staat er op iedere onderdelenpagina vermeldt dat u het partnummer eerst dient te controleren alvorens tot bestellen over te gaan omdat dit anders problemen kan geven. Als u een artikel heeft ontvangen dat direct na ontvangst toch defect blijkt te zijn ondanks dat hier het uitgebreid is getest (zgn. DOA) dan worden uiteraard wel alle aankoop- en verzendkosten vergoed of wordt er eventueel kosteloos een ander artikel geleverd als dit nog voorradig is.

Kenmerken met betrekking tot garantie

Refurbished (gebruikte) artikelen zijn uitvoerig getest op alle functies en worden daarom dan ook geleverd met 3 maanden garantie. Nieuwe artikelen worden verkocht met de originele fabrieksgarantie, de garantietermijn bedraagt meestal 12 tot 36 maanden

Door problemen in het verleden zijn wij helaas genoodzaakt om refurbished artikelen te voorzien van bepaalde unieke kenmerken zoals bijvoorbeeld garantiezegels of andere markeringen die niet verwijderbaar zijn zonder deze te beschadigen. Bij beschadiging en/of verwijdering van deze unieke kenmerken vervalt het recht op garantie

Voorwaarden voor het terugsturen van een bestelling

U kunt binnen de bedenktermijn van 14 dagen een emailbericht sturen via onze contactpagina onder vermelding van het bestelnummer en een duidelijk omschreven reden waarom u uw bestelling wil retourneren.

U ontvangt van ons daarna een bevestiging waarin wordt vermeld hoe u uw bestelling kunt retourneren, deze dient binnen een termijn van 14 dagen termijn teruggestuurd te worden.

Let u er a.u.b. op dat het geleverde artikel aan de volgende voorwaarden moet voldoen om in aanmerking te komen voor een retournering:

– Een geleverd product dient zicht in dezelfde staat te bevinden zoals het aan u is geleverd.

– Stuur een kopie van de factuur mee in de doos.

– De door ons aangebrachte markeringen zoals garantiezegels e.d. zijn niet beschadigd of verwijderd.

Zorgt u ervoor dat u het pakket voldoende frankeert voordat u het retour stuurt, bij kostbare producten is het verstandig om voor een verzekerde verzending te kiezen i.v.m. mogelijke problemen tijdens het transport.

Als uw bestelling een probleem heeft dat door onze schuld is ontstaan dan zijn de retourkosten uiteraard voor onze rekening en ontvangt u per email een verzendlabel zodat u uw bestelling kosteloos retour kunt sturen. Het verzendlabel heeft een uiterste gebruiksdatum en is maximaal 14 dagen geldig.

Als een artikel niet, na onze bevestiging, niet binnen 14 dagen is teruggestuurd dan vervalt het retourrecht en wordt het aankoopbedrag niet gecrediteerd.

Het retourrecht geldt alleen voor consumenten die gebruik kunnen maken van de wet “Kopen op afstand”. Voor zakelijke klanten gelden andere voorwaarden.