Onderdelen zoeken m.b.v. het partnummer

Tips voor het zoeken naar een bepaald onderdeel

Het partnummer

Laptops bestaan uit onderdelen die meestal speciaal voor een bepaald model zijn gemaakt. Om problemen te voorkomen en het zoeken naar een bepaald onderdeel te vergemakkelijken voorzien fabrikanten hun onderdelen van een zgn. partnummer zodat u aan de hand van dat unieke nummer exact hetzelfde onderdeel kunt vinden. Het partnummer is van groot belang en zorgt ervoor dat u exact hetzelfde onderdeel in handen krijgt waardoor u geen problemen krijgt tijdens de montage en installatie.

Elke fabrikant heeft een verschillende manier om zijn partnummer aan te duiden, hieronder enkele voorbeelden:

Het DELL partummer (DP/N) is een combinatie van 6 letters/cijfers en begint altijd met het cijfer nul, voor het partnummer staat meestal CN- zoals bijvoorbeeld CN-0X3WPH

HP heeft een partummer dat uit 6 cijfers bestaat en eindigt op een streepje met daarachter een combinatie van 3 cijfers of letters1 zoals bijvoorbeeld 485931-001 of 468509-B31

Het Lenovo partnummer (FRU) is een combinatie van 2 cijfers-1 letter-4 cijfers zoals bijvoorbeeld 04W1387, 63Y1921, 45N1001 etc.

Tip : De HP partsurfer website (alleen voor HP onderdelen) en de Lenovo partslookup website (alleen voor Lenovo onderdelen) zijn handige websites om uit te zoeken welk onderdeel u precies nodig heeft voor deze merken.